Bu Reçel Tarifi Hiçbir Yerde Yok! İşte Balı Aratmayacak Lezzette Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Bu Reçel Tarifi Hiçbir Yerde Yok! İşte Balı Aratmayacak Lezzette Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuzun sulu ve tatlı görünümünün yanında tadını da sevmeyen yoktur. Peki ya kabuklarının da reçel olabildiğini söyleseydik?

Elbette bu biraz uçuk bir fikir gibi geliyor. Fakat karpuz kabuklarından enfes tatlı şekilde reçeller yapmak mümkün. Çeşit çeşit malzemelerden hazırlanabilen reçeller, kahvaltı sofraların vazgeçilmezi oluyor. Bu kapsamda karpuz kabuğu reçeli yapmak için gerekenleri bilmek de en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Eğer farklı tarzları denemek istiyorsanız karpuz kabuğu reçelini de mutlaka tarif listenize eklemeniz gerekiyor. Kısık ateşte pişirdiğiniz reçelin tadına doyum olmayacak. Hele yanında kaymak ile servis ettiğinizde eşsiz lezzette bir tat yakalayacaksınız. Elinizde bulunan karpuz kabuklarını atmak yerine bu şekilde değerlendirirseniz lezzetine doyum olmayacak şekilde tarifler ortaya çıkacaktır. Gel gelelim karpuz kabuğu reçeline...

Karpuz Kabuğu Reçeli Malzemeleri

Karpuz kabuğu reçelini yapabilmek için olmazsa olmaz malzemelerden ilki 2 dilim karpuz kabuğudur. Bu anlamda karpuz kabuğu için içerisindekini yediğiniz karpuzları kullanabilirsiniz. Diğer malzemelerden biri ise 3 su bardağı şekerdir. Reçellerin olmazsa olmazlarından biri olan şekerlerin de eklenmesi gerekiyor.

Diğer malzemeler ise:

3 su bardağı su,

Karanfil ( 6 diş kadar yeterli olacaktır)

Birkaç damla eklemek için limon suyu

Şeklindedir. Evet bu malzemeleri hazırladıktan sonra karpuz kabuğu reçeli tarifine geçebiliriz. Normal reçellerden bir farkı olmayan bu reçelin de denenmesi gerektiği söylenebilmektedir. Bu sebepten dolayı da öncelikli olarak malzemeleri bulmanız daha sonrasında da yapım aşamasına geçmeniz önemli unsurlar arasında oluyor.

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Karpuz kabuğunu soyduktan sonra yeşil kısımlarını ayırın ve beyaz kısımlarını da küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağa aldıktan sonra da içerisine su ekledikten sonra kaynatın. Doğradığınız karpuz kabuklarını tencereye ilave ettikten sonra karanfili ekleyin. Daha sonrasında ise reçeliniz kıvam alınca da limon suyunu ekledikten sonra ocaktan alıp kavanozlara ilave edin. Sıcak olarak muhafaza etmek için hazır olarak tüketebilirsiniz. Serin yerde muhafaza ettikten sonra uzun süre kullanmak için saklayabilirsiniz. Lezzetli olan bu reçeli rahatlıkla tüketebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.