Bu tarifi görmeden keşkek yedim demeyin! İşte herkesin aradığı o tarif
Samsun'un meşhur yemeği keşkek usta aşçılar tarafından sır gibi saklanan tariflere sahip. Bu nedenle leziz yemek başka hiçbir yerde, Samsun'daki kadar lezzetli yapılamıyor. Ancak herkesin aradığı o tarifi sizler için bulduk! İşte o keşkek tarifi...
Ülkemize özgü olan birçok yemek, şimdilerde yalnızca bizlerin değil farklı milletlerden insanların da sofralarını süslemeye başlamıştı. Özellikle illerin geleneksel yemekleri, farklı lezzetler arayan kişilerin en çok tercih ettikleri ürünlerin başında gösteriliyordu. Şimdilerde Samsun’un en özel yemeklerinden biri olarak gösterilen keşkek için sır gibi saklanan o tarif ortaya çıktı.
Samsun’da yıllardır sofraları süsleyen ve milyonların midesinde adeta şölen havası estiren keşkek yemeği, şimdilerde tüm Türkiye’deki hanımların mutfaklarında pişmeye başladı. İşte, güzide Samsun’un en özel lezzetleri arasında gösterilen keşkek yemeğinin merak edilen detaylı yapım aşaması ve gerekli malzemeleri.
Samsun usulü keşkek yapabilmek için gerekli olan malzemeler nelerdir?
- Buğday (2 su bardağı)
- Tavuk Pirzola (3 parça)
- Tereyağı (4 yemek kaşığı)
- Su (2 litre)
- Tuz (Göz kararı)
Sosu İçin;
- Tereyağı (2 yemek kaşığı)
- Sıvı Yağ (2 yemek kaşığı)
- Pul Biber (Göz kararı)
Samsun usulü keşkek tarifinin yapım aşaması nasıldır?
- Samsun usulü keşkek tarifimize başlamadan önce hazır ettiğimiz buğdaylarımızı 1 gece öncesinden su dolu bir kabın içerisinde beklemeye bırakıyoruz.
- Bekleme aşamasının arından keşkek tarifimizin yapım aşamalarına başlayarak öncelikle tenceremizin altına 3 parça olarak ayırdığımız tavuklarımızı diziyoruz.
- Ardından tavuk dolu tenceremizin içerisine öncelikle buğdaylarımızı daha sonra da tereyağını ekliyoruz.
- Tencereye bir litre kadar su ilave ediyoruz. (Su ilavesi, karışım kaynamaya başladıktan sonra koyulaşana kadar sık sık yapılmalıdır. Bu nedenle bardaklara su döküp karışımın koyuluğunu göz kararı olacak şekilde ayarlamanızda yarar var.
- Tavuklarımızın pişmesiyle birlikte kemiklerinden ayırmaya başlıyoruz. Ardından tavuklarımızı dövüyoruz.
- Tencerenin dibinin tutmaması için tencereyi sık sık karıştırarak dövme işlemine devam ediyoruz.
- Buğdaylar ağzımıza diri şekilde gelmeyene kadar pişirme ve dövme işlemini gerçekleştiriyoruz.
- Yemeğinizin pişmesine az kala tuzumuzu da ilave ediyoruz.
- Tamamen pişirdikten sonra tabaklamayı gerçekleştirerek üzerine pul biberli tereyağı sosumuzu da dökerek sunuma hazır hale getiriyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.