Gelinim Mutfakta da Yapılan Lahm-ı Kiraz Tarifi Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta da Yapılan Lahm-ı Kiraz Tarifi Nasıl Yapılır?

Sezon finalinde tercih edilen vişne kebabı tarifini en iyi şekilde yapmak için oradaki tarifin kullanılması gerekiyor.

Bu anlamda Lahm-ı kiraz yemeğinde hem ekşi tadını alacaksınız, hem de et yemeyi sevenler için güzel bir alternatif olacak. Bu anlamda Nursel Ergin sunumu ile birlikte yarışmanın da sezon finaline girdiği görülüyor. Bu harika tarif için elinizde bulunan malzemeleri de değerlendirebileceksiniz. Böylece de lezzetli bir yemek yemiş olacaksınız. Gelinim Mutfak yarışmasında ise bu yemeği en iyi şekilde yapan kişinin 5. Sezon birincisi olacağı görülüyor. Gelinim Mutfakta yapılan tarife göre:

1 kilo vişne, 300 gr az yağlı şekilde kıyma, tuz, karabiber, yenibahar, toz şeker, tereyağı, yarım bağ maydanoz, pide ekmeği ya da halep ekmeği malzemelerini almanız gerekiyor. Birçok kişinin mutfağında olan baharatlar ve diğer ürünler ile birlikte tarifi yapmak da bir hayli kolay hale gelecektir.

Lahm-ı Kiraz Tarifi Yapımı

Bu lezzetli yemeği yapabilmek için öncelikli olarak vişneleri süzgeç ile birlikte suyundan ayırmak gerekiyor. Süzgeçte kalan posa ile birlikte tekrar 1 bardak su ekleyip onu da ezmeniz gerekir. Daha sonrasında vişne suyu tencereye alındıktan sonra içerisine tuz ve şeker ilave edinin. Tuz ve şeker ilave ettikten sonra altını kısarak yarım saat kaynamaya bırakın. Daha sonrasında ise kıymayı hazırlamaya başlayın. Kıymanın içerisine karabiber, yeni bahar, tuz ekleyin ve iyice yoğurun. Sonrasında ise misket şeklinde köfteleri yoğurup hazırlayın ve ardından da yağ ile birlikte kavurun. Kavrulan köfteler ile vişne suyunu birleştirin ve 15 dakika kaynaması için bırakın. Daha sonrasında ekmekleri de üçgen şeklinde doğradıktan sonra tepsiye dizerek üzerine vişne kebabını dökün ve üzerinde maydanoz ile servis edin.

Gel gelelim tarifin püf noktalarına...

Tarifte püf noktalar olmazsa olmazlar arasında bulunuyor. Bu anlamda kıymayı yoğurup dinlendirmeniz lezzetini normalden daha fazla hale getirecektir. Aynı şekilde pişirirken de kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlayın. Böyle daha lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.