Parmak ısırtacak atom kurabiye tarifi ile misafirlerinizi hayran bırakın!

Parmak ısırtacak atom kurabiye tarifi ile misafirlerinizi hayran bırakın!

Atom kurabiye tarifi ile karşınızdayız! Çay ile beraber misafirlerinize eşlik edecek leziz bir atıştırmalık arıyorsanız, bu tarif tam da size göre olacak!

Çayın yanında ne iyi gider diye düşünüyorsanız, atom kurabiye tarifi ile çaya leziz bir ortak çıkarabilirsiniz. Son derece basit bir şekilde yapabileceğiniz bu tarif, yiyenlere adeta parmak ısırtacak!

Günün her saatinde gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bu kurabiye doyurucu olduğu kadar üstelik çok da vitaminli. İşte dillere destan atom kurabiyenin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

İç harcı:

10 adet kuru incir

6 adet kuru kayısı

1 avuç kuru üzüm

10 adet ceviz

3 orta boy elma

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Hamuru için:

1 paket margarin veya tereyağı

1 yumurta sarısı (akı dışına kullanılacak)

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (Yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzerine bulamak için kırılmış fındık (bir kase yeterli)

1 kase pekmez

atom2.jpg

ATOM KURABİYE YAPILIŞI

Atom kurabiyemizin yapmak için ilk olarak iç harcını hazırlamakla başlayalım. Rendelenmiş elmayı ve şekeri yapışmaz bir tavada kavuruyoruz. İncir ve kayısıyı da küp küp küçük parçalar halinde doğruyoruz. Ocakta kavrulan elmanın içine incir, üzüm, kayısı ve cevizi ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. (Soğumaya bırakıyoruz incir ve kayısılar o sıcaklıkla yumuşamış oluyor.) Şimdi de atom kurabiyemizin hamurunu hazırlamaya başlayalım. Bunun için hamur yoğurma kabını alalım. İçine oda sıcaklığındaki margarini yada tereyağını, yumurta sarısını, yoğurdu, sıvıyağı, vanilyayı, kabartma tozunu alıp karıştıralım.

atom3.jpg

BU KURABİYE ÇAYIN YANINA ÇOK YAKIŞIYOR

Üzerine kontrollü bir şekilde azar azar unu ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz, elimize ceviz büyüklüğünde parça koparıp içini açıyoruz elmalı incirli harçtan alıp içine koyup ağzını kapatıyoruz ve avucumuzda yuvarlıyoruz. Daha sonra üzerini önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırına seriyoruz.180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz sonra bir yemek kaşığı pekmezi üzerine gezdiriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.