Parmak ısırtacak Kayseri usulü tepsi mantısı tarifi!
Tepsi mantısı tarifi pek çok kişi tarafından hazırlanması zor bir yemek olarak tanınıyor. Fakat işin gerçeği böyle değil! Bu tarifle kısa süre içinde yemeğinizi hazırlayabilir, Kayseri sofralarını aratmayacak bir lezzetle ailenizi buluşturabilirsiniz.
Bu mantıyı yiyen bir daha vazgeçemeyecek. Tabak tabak yiyeceğiniz bu tepsi mantı tarifi favori tariflerinizin arasına girecek. İşte lezzetli mi lezzetli tepsi mantı tarifinin detayları…
Tepsi mantı tarifinin malzemeleri
- 5-2 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- Su
İç harcı için gerekli malzemeler:
- 150 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane küçük boy soğan
- 5 dal maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Sosu için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Nane
Tepsi mantı tarifinin yapılışı
- İlk önce hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Derin bir kabın içine un, yumurta, tuz ilave edelim ve karıştıralım. Ardından suyumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Sert bir hamur olacak. 10 dakika yoğurduktan sonra üstünü örtün ve 30-40 dakika dinlendirin.
- İç harcımız için kıymanın içine küçük küçük doğradığımız soğanı, ince ince doğranmış maydanozu ve baharatları da ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
- Ardından sosumuzu hazırlamak için tereyağını eritelim ve içine salçamızı ekleyelim. Ardından kısık ateşte 2 dakika kavuralım ve içine sıcak suyumuzu, tuzumu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatalım
- Ardından dinlenen hamurumuzu ince bir şekilde açalım ve kare kare keselim.
- İçine kıymalı harcımızdan ekleyelim ve şekil verelim.
- Ardından tereyağı ile yağlanan fırın tepsimizin içine mantılarımızı dizelim. Ocağa koyabileceğiniz bir tepsi olmalı.
- Hamurlarımız bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- Ardından Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Fırın ayarınıza göre bu süre değişebilir. Hafif kızardıysa pişmiş demektir.
- Pişen mantımızın üzerine salçalı suyumuzu dökelim ve ocağa alalım. Kaynayana kadar ve suyunu çekene kadar orta ateşte çevire çevire pişirelim.
- Mantılarınız sert kıvamdaysa su ekleyin.
- Ardından pişen mantınızı tepsiye alın ve üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı baharatlı sosunuzdan gezdirin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.