Parmaklarınızı Yedirtecek Yoğurtlu Tirit Köftesi Tarifi

Parmaklarınızı Yedirtecek Yoğurtlu Tirit Köftesi Tarifi

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden olan yoğurtlu tirit köftesi, Anadolu’nun farklı bölgelerinde farklı sofralara konuk oluyor.

Aynı şekilde farklı şekillerde yapılmasının yanı sıra farklı sunumlarla birleştiriliyor. Peki yoğurtlu tirit köftesi nasıl yapılır. Yoğurtlu tirit köftesi tarifi, kolay bir şekilde yapılabilen yemekler arasında yer alıyor. Üzerinde sarımsaklı yoğurdu ile birlikte keyifli bir akşam yemeği için kaçınılmaz olan bu lezzet, tarifin daha keyifli tüketilmesine destek oluyor. Malzemeler ve tarifi bildikten sonra sorunsuz bir şekilde bu harika yemeği yaparak tüketmeye başlayabilirsiniz. Kolay bir şekilde tarifi yaptıktan sonra güzel bir servis ile birlikte daha keyifli hale getirebilirsiniz. Böylece sofralarınızı süsleyerek tüketebilirsiniz. Yoğurtlu tirit köftesi yapmak için gerekli malzemeleri bildikten sonra hemen yapım aşamasına geçebilirsiniz.

Yemek 4-6 kişiliktir ve yaklaşık olarak 60 dakikada servise hazır hale gelecektir. Ocakta kısık ateşte pişirdiğinizde de lezzetine doyum olmaz bir sonuç alacaksınız.

Yoğurtlu Tirit Köftesi Malzemeleri

Bir kilogram kuzu eti,

1 adet kuru soğan,

1.5-2 adet su bardağı un,

3 yumurta,

3 yemek kaşığı zeytin yağı,

Bir yemek kaşığı tereyağı,

500 gram ince bulgur,

2 su bardağı haşladığınız nohut,

Baharatlar,

Üzeri için ise 2 su bardağı yoğurt ile istediğiniz kadar sarımsak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde kuru nane ve kırmızı biber de kullanabilirsiniz.

Yoğurtlu Tirit Köftesi Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kaba döktükten sonra sıcak su ilave ederek ıslatın ve şişmesini bekleyin. Daha sonrasında şiştikten sonra tuz ekleyin ve karıştırıp bekletin. Ardından üzerine kırdığınız 3 adet yumurta ile birlikte karıştırın. Daha sonrasında yoğurmak için elinizi ıslatın ve ardından da bulguru misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlamaya başlayın. Ardından küp küp doğradığınız soğanları alıp zeytinyağında kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine tereyağı ve kuşbaşı şeklinde doğramış olduğunu etki ekleyin ve kavurmayı devam edin. Daha sonrasında da kısık ateşte tavanın kapağı kapalı bir şekilde etlerin yumuşamasını bekleyin. Daha sonrasında ise bulgurları suda haşlayın ve üzerine bulgur köftelerini ekleyin. Nohutu da ekledikten sonra servis için süslemelerinizi yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.