Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz süzgeç tatlısı tarifi!

Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz süzgeç tatlısı tarifi!

5 dakika gibi oldukça kısa bir süre içerisinde yapabileceğiniz süzgeç tatlısı tarifi ile karşınızdayız! Pek fazla insanın bilmediği bu şerbetli tatlı, yiyenleri adeta kendine büyüleyecek bir lezzete sahip! İşte o pratik tarif...

Mutfağımızda şerbetli tatlıların yeri her zaman bir ayrı oluyor. Az malzeme ve pratik bir şekilde hızlıca bir tatlı yapmak isterseniz sizler için harika bir tarifimiz var. İşte süzgeci olan herkesin kolayca yapabileceği muhteşem tatlımız!

Süzgeci Olan Herkes Yapabiliyor!

Süzgeç yardımıyla yapabileceğiniz tatlımız için ihtiyacımız olan malzemeler şu şekilde:

  • 2.5 bardak şeker
  • 3 bardak su
  • 1/4 limon
  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 bardak pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 5 gram kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 bardak buğday unu
  • 1/2 bardak ceviz tozu

sadece-5-dakikada-hazirlayabileceginiz-suzgec-tatlisi-tarifi.jpg

Süzgeç Tatlısı Yapımı

2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı normal içme suyu ve 1 dilim limonun suyunu tenceremize ekleyerek karıştıralım ve ocağımıza alalım. Ocakta bir defa karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika daha kaynadıktan sonra şerbetimizi ocaktan alalım. Ardından 125 gram ölçüsündeki tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini uygun bir kaseye ekleyelim. Bu işlemi yaparken tereyağının oda ısısında olması daha rahat karıştırmanıza yardımcı olur. Bu iki malzememizi karıştırdıktan sonra bu karışıma 2 yumurtamızı kıralım. Ancak yumurtalardan birisinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım. Yumurtalarımızı kırdıktan sonra güzelce karıştıralım ve üzerine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyelim. Bu malzemeleri de iyice karıştırdıktan sonra içine yarım su bardağı irmiğimizi ekleyerek karıştırmaya devam edelim. İyice özleştikten sonra 2 su bardağı unumuzu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde etmeye çalışalım. Eğer hamurunuzun hala elinize yapıştığını düşünüyorsanız 2 kaşık daha un ilave edebilirsiniz. Bunun ardından daha önceden ince ince kıymış olduğumuz yarım su bardağı cevizimizi de ilave ettikten sonra biraz daha yoğuralım. Şimdi sıra hamurumuza şekil vermekte. Hamurumuzu iki parçaya böldükten sonra yuvarlayarak birer rulo elde edelim. Rulolarımızı 12'şer olmak üzere toplamda 24 parçaya bölelim. Bu işlemi mümkün mertebe hızlı ve hamurlarımız kurumadan yapmaya dikkat edelim. İlk parçayı alalım, elimizle biraz ezelim ve süzgecimize hafif hafif bastırıp yuvarlayarak şekil almasını sağlayalım. Bu şekilde diğer tüm hamur parçalarımızı şekillendirmeye devam edelim. Tüm parçaları bu şekilde şekillendirdikten sonra daha önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsimize sıralayalım. Dilerseniz tepsiyi yağlamak yerine yağlı kağıt da kullanabilirsiniz. Sonra hamurlarımızın üzerine yumurta sarımızı bir fırça yardımıyla sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra ise şerbetimizi hemen dökelim ve yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.