Süt Şerbetli Tatlısı

Süt Şerbetli Tatlısı

Birçok kişinin hayranlıkla tüketmekten zevk aldığı süt şerbetli tatlısı, kolay tarifleri ile ortaya çıkıyor.

Bu anlamda malzemeleri edindikten sonra kolay bir şekilde bu tarifi uygulayabilirsiniz. Bu şekilde lezzetli bir tatlı yapmak için de herhangi bir sorun yaşanmamış olur. Sizler de bu lezzetli tatlıdan yapmak istiyorsanız kolay bir şekilde tüm malzemelere sahip olup yapım aşamasına geçebilirsiniz. Basit yapımı ve lezzetli olması ile birlikte beğenilen tatlı yemek isteyenler için kaliteli bir tercih olarak sunuluyor.

Süt Şerbetli Tatlı Malzemeleri

Süt şerbetli tatlı malzemeleri de oldukça kolay bulunabilecek malzemelerdir. Bu malzemeleri bulduktan sonra sorunsuz bir şekilde tarifi yapabilirsiniz.

Kek için:

4 tepeleme yemek kaşığı şeker

4 tepeleme yemek kaşığı un

4 tepeleme yemek kaşığı irmik

4 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbet için:

4 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Üzeri için:

1 su bardağı soğuk süt

1 paket krem şanti

Süt Şerbetli Tatlı Yapımı

Süt şerbetli tatlı yapımı oldukça kolaydır. Bunun için:

Şekeri ve yumurtayı 30 saniye kadar çırpın. Pandispanya gibi çok fazla çırpmaya gerek yok. Diğer malzemeleri ekleyin (limon suyunu kabartma tozunun üzerine dökün) ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı az yağlanmış bir tepsiye dökün. Sıdıka Hanım 28 cm’lik yuvarlak bir tepsi kullanmış, ancak siz kare borcam tepsi de kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek kızarana kadar pişirin. Kek pişerken şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 bardak şekeri, 1 bardak sütü ısıtarak eritin. Şeker eridikten sonra 3 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve karıştırın. Kek fırından çıkar çıkmaz, hala sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Kekin sıcak, şerbetin ise soğuk olması önemlidir. Şok edici detayıyla daha lezzetli olması için 2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekecektir, ancak tatlıyı yerken sütü hala hissedebilirsiniz. Üzerine isterseniz krem şanti veya kendi hazırladığınız bir krema dökün.

Tatlıyı bir gün bekletirseniz lezzeti daha da güzelleşecektir.

Bu tarifi deneyebilir ve sünger tatlısının lezzetli içi ve dışının keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.