Yumurta ile Soğanın Lezzetini İkiye Katlayacak Tarif!

Yumurta ile Soğanın Lezzetini İkiye Katlayacak Tarif!

Soğan ve yumurta yemeyi seven kişiler için harika bir tarif önerisi var. Özellikle hemen hemen herkesin severek tükettiği soğanın yumurta ile birlikte yapılması doyuruculuğun da artmasına katkı sağlıyor.

Bununla birlikte hazırlanan bu tarif sabah kahvaltılarında lezzetli bir yemek yemeye de imkan sunuyor. Her tarif ile birlikte mutlaka kullanılan soğan ve yumurta, sofralara ekonomik ve lezzetli bir sunum hazırlamanıza destek olur. Bunun yanı sıra birkaç püf nokta ile birlikte sorunsuz bir tarif elde etmenizi sağlayacaktır. Bu lezzetli tarif için kolaylıkla işlemler yaparak herhangi bir sorun yaşamazsınız. Peki soğanlı yumurta nasıl yapılır?

Soğanlı yumurta Türkiye’de insanların günlük hayatlarında sürekli olarak tükettiği yemekler arasında yer alır. Kahvaltılara bir hayli önem verilen ülkemizde yumurta da vazgeçilmez ürünler arasında bulunuyor. Kahvaltılık tarifleri de bu sebepten ötürü önem arz ediyor. Bu kapsamda anneler tarafından sürekli olarak hazırlanan tarifler arasında bulunan yumurta ve soğan birlikteliği hemen hemen her zaman beğeniliyor. En lezzetli ve keyifli kahvaltılar için soğanlı yumurta mutlaka sofralarda bulunmalıdır. Sofralarda mutluluğun aşılanacağı bu tarif ile birlikte herhangi bir sorun da meydana gelmeyecektir.

Soğanlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

Soğanlı yumurta için tarifte yer alan malzemeler dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Tarifte yer alan malzemeler arasında:

3 yumurta

3 büyük soğan

3 yemek kaşığında sıvı yağ

1 tatlı kaşığında salça

Pul biber

Tereyağı

Toz biber

Tuz

Karabiber

Bu malzemeler evinizde var ise ek olarak herhangi bir şeye daha ihtiyacınız olmayacak.

Soğanlı Yumurta Yapımı

Soğanlı yumurta yapımı da oldukça kolaydır. Tarif sonunda lezzetli bir sonuç ortaya çıkacağından dolayı bunu mutlaka denemelisiniz.

Öncelikli olarak malzemeleri hazırlayın. Daha sonrasında soğanları ince ince doğrayın. Tavayı ocağa alın. Ardından tereyağı ekleyin. Eklenen tereyağa sıvı yağ ekleyip yanmamasını sağlayın. Daha sonrasında soğanları ekleyin ve kavrulmasını bekleyin. Ara ara karıştırdıktan sonra üzerine pul biber, tuz gibi tüm baharatları ekleyin ve ardından da kısık ateşte hepsinin iyice kavrulmasını bekleyin. Daha sonraısnda da boşluklar açıp yumurtayı dökün ve o da piştikten sonra servis edin. Yumurta ile Soğanın Lezzetini İkiye Katlayacak Tarif!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.